Tečaj krščanske čuječnosti „Čujte!“

Kaj je čuječnost?

V psihologiji čuječnost (angl. mindfulness) pomeni sprejemajoče zavedanje doživljanja v sedanjem trenutku. Številne znanstvene raziskave v zadnjih tridesetih letih so ugotovile široko paleto pozitivnih učinkov čuječnosti, kot so večje duševno blagostanje, manj stresa in psiholoških simptomov (npr. tesnobe, depresivnosti, zasvojenosti), boljše uravnavanje vedenja, posredno tudi boljše telesno zdravje (npr. manjša obolevnost za prehladi, nižji krvni tlak).

Krščanska čuječnost pa ima še širši doseg koristi, saj poleg vplivanja na posameznikovo duševnost in telo izrecno deluje tudi na duhovno področje.

Kaj boste v programu pridobili?

Vabimo vas, da se udeležite tečaja krščanske čuječnosti „Čujte!“, če:

Vsebina programa

Tečaj „Čujte!“ je sestavljen iz petih modulov:

„Kar pa vam pravim, pravim vsem: Čujte!“
(Mr 13,37 EKU)

Kako poteka program?

Tečaj se izvaja v skupini od 8 do 15 oseb, na enega od naslednjih dveh načinov:

V obeh primerih program obsega skupno 10 pedagoških ur.

Pomemben element programa so praktične vaje, ki jih udeleženci izvajajo v svojem življenju.

Program smo razvili v ustanovi Pot naprej in je tudi raziskovalno podprt.

Izvajalca

Na srečanjih programa sta prisotna dva izvajalca:

Termini izvedbe

Naslednji izvedbi programa sta predvideni za jesen 2024 in pomlad 2025, s srečanji preko spleta (Zoom), in sicer pet četrtkovih večerov od 19.00 do 20.30.

Datumi srečanj v jesenski izvedbi so naslednji:

Prijave za to izvedbo zbiramo do vključno 25. 9. 2024 oziroma do zasedbe prostih mest. Zgodnje prijave (po znižani ceni) so na voljo do 9. 9. 2024.

Datumi srečanj v spomladanski izvedbi pa so:

Prijave za to izvedbo zbiramo do vključno 19. 2. 2025 oziroma do zasedbe prostih mest. Zgodnje prijave (po znižani ceni) so na voljo do 5. 2. 2025.

V primeru premajhnega števila prijav (manj kot 8) se program ne izvede, o čemer prijavljene obvestimo po elektronski pošti in jim povrnemo celotno tečajnino.

Kaj pravijo udeleženci?

Cena in prijave

Program je cenovno ugoden, časovno ekonomičen in strokovno voden na podlagi naših bogatih izkušenj s čuječnostjo in psihoterapevtskim delom. Na srečanjih tečajne skupine sta hkrati prisotna po dva izvajalca.

Prispevek udeleženca za celoten tečaj je 150 EUR, kar vključuje tudi tečajno gradivo (delovni zvezek v papirnati obliki v obsegu okoli 100 strani). V primeru prijave in plačila vsaj 30 dni pred pričetkom tečaja pa je cena le 130 EUR.

Prijave in dodatne informacije na potnaprej@potnaprej.si.

Ob prijavi prejmete po elektronski pošti ponudbo, po kateri poravnate tečajnino. Poravnati jo je treba najkasneje teden dni pred pričetkom tečaja, kar predstavlja rezervacijo mesta v skupini (v primeru cene s popustom je plačilo potrebno vsaj 30 dni pred pričetkom).

V kolikor prijavljeni odpove svojo udeležbo vsaj dva tedna pred pričetkom tečaja, mu povrnemo celotno tečajnino razen nadomestila za administrativne stroške (30 EUR). V primeru odpovedi udeleženca manj kot teden dni pred pričetkom tečajnine ne vračamo. Če izvedba programa odpade zaradi premajhnega števila prijavljenih, povrnemo 100-odstotni znesek.

Več o krščanski čuječnosti

Če želite izvedeti več:

Fotografija: Ben White na Unsplash