O nas

Zakaj se obrniti na nas?

Vizija naše ustanove je pomagati ljudem najti pot k temu, da bi imeli več življenja. Prepričani smo, da pot naprej vedno obstaja, le poiskati jo je treba, pri čemer vam lahko pomagamo.

Dobrobit uporabnikov

Namesto stremljenja h kvantiteti storitev, širjenju obsega poslovanja in popularnosti je naša glavna skrb, da svoje delo opravimo karseda kvalitetno in odgovorno, v dobrobit naših uporabnikov.

Čuječnost

Smo ena vodilnih ustanov na področju čuječnosti v Sloveniji, dejavni tudi na mednarodni ravni. Čuječnost učimo in jo (čim bolj) tudi živimo.

Znanost in raziskave

V naši ustanovi združujemo praktično-strokovno in znanstveno-raziskovalno delo, ki se medsebojno bogatita in oplajata.

Zavezanost razvoju

Sodelavci smo zavezani stalnemu ter celostnemu strokovnemu in osebnostnemu razvoju, saj edino to omogoča nudenje resnično kvalitetnih storitev.

Delo za skupnost

Predani smo delu za dobrobit skupnosti, v prvi vrsti Slovenije in še posebno Maribora z okolico. Določen delež svojih storitev opravimo brezplačno.

Doc. dr. Mihael Černetič

univ. dipl. psiholog

doktor psiholoških znanosti

certificirani integrativni psihoterapevt (IIPA)

učni terapevt (IPSA)

supervizor (EUROCPS, IPSA)

Izobrazba in strokovni nazivi

Je univerzitetni diplomirani psiholog, doktor psiholoških znanosti, integrativni psihoterapevt (z zaključeno edukacijo pri Mednarodni zvezi za integrativno psihoterapijo - IIPA), učni terapevt (IPSA) in supervizor (EUROCPS, IPSA).

Izobraževal se je tudi iz čuječnostnih pristopov pomoči (MBCT in drugo), transakcijske analize, EMDR (1. in 2. stopnja), imago partnerske terapije, kognitivno-vedenjske terapije, logoterapije, nevrolingvističnega programiranja ter pozitivne psihologije.

Ima evropsko diplomo iz psihologije (certifikat EuroPsy) in pedagoško-andragoško izobrazbo.

Habilitiran je kot docent za področje psihologije. Poleg dela v zasebni praksi predava na Univerzi Sigmunda Freuda Dunaj - podružnica Ljubljana. Bibliografija njegovih pomembnejših del obsega več kot sto enot.

Storitve, ki jih nudi v ustanovi Pot naprej, in delovne izkušnje

Kompetence na področju čuječnosti

Velja za enega vodilnih strokovnjakov na področju čuječnosti (angl. mindfulness) v Sloveniji, uveljavljen pa je tudi v tujini. Iz pristopov pomoči, ki temeljijo na čuječnosti, se je med drugim izobraževal v okviru Bangor University (Velika Britanija). Na temo čuječnosti je tudi doktoriral.

Že dve desetletji razvija in izvaja številne čuječnostne programe. Delavnic, predavanj in seminarjev s področja čuječnosti, ki jih je izvedel, se je doslej udeležilo že več tisoč ljudi.

Čuječnost predstavlja tudi glavno področje njegovega znanstvenega raziskovanja. Redno objavlja strokovne in znanstvene prispevke v različnih publikacijah ter jih predstavlja na strokovnih konferencah.

Temeljna izhodišča psihoterapevtskega dela

Pri svojem terapevtskem delu izhaja iz prepričanja, da je za celostno razumevanje človekovega dogajanja potrebno upoštevanje miselne, čustveno-motivacijske, telesne, vedenjske, medosebne, kulturne in duhovne dimenzije ter njihove medsebojne povezanosti.

Zavedanje, integracija in predelava vsebin na teh dimenzijah predstavljajo proces zdravljenja in osebnostne rasti. Psihoterapija je lahko pri tem v precejšnjo pomoč.

Članstvo v strokovnih združenjih

Zasebno življenje

Kot človek je radoveden, vztrajen in iskren. Že več kot dvajset let je poročen in z ženo imata štiri sinove. Načelom rasti osebnosti in odnosov si prizadeva slediti tudi v svojem osebnem življenju, v zakonu in družini ter širše. Dnevno prakticira formalne in neformalne oblike čuječnosti. V prostem času se ukvarja s pohodništvom in branjem. Je član Frančiškovega svetnega reda (lat. Ordo Franciscanus Saecularis), kot predtem že Dante in Cimabue, Kolumb in Vasco da Gama, Leonardo da Vinci in Michelangelo, Cervantes, Pasteur, Charles Gounod, Jože Plečnik, Anton Trstenjak in drugi.