Ali imate občutek, da gre zaradi preobilice obveznosti življenje mimo vas?

Bi radi povečali učinkovitost svojega odzivanja v stresnih situacijah?

Bi radi imeli več od svojega življenja?

Želite biti bolj v stiku s seboj?

Bi radi kaj spremenili pri sebi, pa vam je težko znebiti se starega, zakoreninjenega vzorca ravnanja?

Si želite povečati kvaliteto odnosov z ljudmi, s katerimi živite ali delate?

Bi radi bili bolj umirjeni, vedri in sproščeni?

Bi radi spoznali in preizkusili čuječni pristop, ki se naglo uveljavlja v svetu in pri nas?

 

MOČ SEDANJEGA TRENUTKA

Čuječno spoprijemanje z življenjskimi stresi in izzivi

Zaradi precejšnjega zanimanja ponovno organiziramo kratek tečaj čuječnosti (ang. mindfulness), na katerem udeleženci spoznajo učinkovito orodje za psihološko spoprijemanje s stresom in drugimi težavami ter izzivi na različnih življenjskih področjih.

Izobraževanje bo potekalo v obliki izkustvene delavnice v majhni skupini. Poudarek bo na praktični uporabi čuječnosti v vsakdanjem življenju udeležencev. Delavnica bo vključevala številne praktične vaje za spoznavanje in urjenje čuječnosti.

Komu je delavnica namenjena?

Namenjena je polnoletnim posameznikom, ki:

1) bi radi na učinkovit način zmanjšali stres v svojem življenju, ne glede na izvor stresa (npr. stres zaradi razmer v službi, šoli, družini, v partnerskem odnosu, zaradi zdravstvenih težav, težavnejših življenjskih obdobij, udarcev usode) ali/in

2) si želijo doseči večjo kvaliteto življenja (večje zadovoljstvo z življenjem, boljši stik s seboj, boljši odnosi z drugimi ljudmi itd.) ter

3) so pripravljeni za dosego sprememb aktivno delati na sebi.

Delavnice se lahko udeležijo zaposleni, študenti, brezposelni, upokojenci, pari ...

Datum in kraj delavnice

Izobraževanje v obsegu 6 pedagoških ur bo potekalo v soboto, 16. januarja 2010, od 9.00 do 14.00 v Ljubljani, v centru za psihološko svetovanje Persona, Prušnikova ulica 55, Ljubljana - Šentvid.

Izvajalec

Delavnico bo vodil Miha Černetič, univ. dipl. psiholog, integrativni psihoterapevt v treningu. Je poznan izvajalec različnih programov, ki temeljijo na čuječnosti. Leta 2005 je o čuječnosti objavil odmeven članek, s katerim je čuječnost predstavil slovenski strokovni javnosti ter odprl pot uporabi in raziskovanju čuječnosti v slovenskem prostoru.

Prispevek in popusti

Prispevek za udeležbo znaša 45 EUR (za študente, brezposelne in upokojence ter ob sočasni prijavi dveh ali več oseb 35 EUR).

Informacije in prijave

Informacije in prijave so možne po telefonu številka 031/733-619 ali po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Prijave sprejemamo do 10. januarja 2010 oz. do zapolnitve prostih mest.

Ob prijavi obvezno navedite ime in priimek, naslov ter naslov elektronske pošte. Ker je število mest omejeno, bomo upoštevali prijave po vrstnem redu.

 

Kaj je čuječnost?

Čuječnost (ang. mindfulness) je močno in učinkovito orodje za osebnostno rast in psihološko spoprijemanje s težavami. Po velikem razmahu in široki uporabi v tujini se čuječnost vse bolj uveljavlja tudi v Sloveniji. Lahko bi jo opisali kot sprejemajoče zavedanje tega, kar doživljamo v sedanjem trenutku. Ko smo čuječni, se kakršnega koli svojega doživljanja preprosto zavedamo, ne da bi ga poskušali spremeniti, se mu izogniti ali mu ubežati. Številne raziskave, opravljene v zadnjih nekaj letih, so pokazale, da so posledice čuječnosti med drugim izboljšanje počutja in večja kvaliteta življenja, zmanjšanje stresa, anksioznosti (tesnobe) in depresivnosti, večja uspešnost na delovnem področju, izboljšanje partnerskih in drugih odnosov, kvalitetnejše starševstvo in vzgoja itd.


Vtisi udeležencev s prejšnjih delavnic

"Odlična delavnica!"

"Ko si v stiku s sabo, se stvari začenjajo reševati."

"Po tej delavnici bo moj moto življenja postal: »Živeti za sedanjost, vzeti si trenutek zase in za svoje bližnje, vživeti se v sočloveka ter živeti svoja čustva.«"

"Delavnica mi je dala večje zavedanje samega sebe."

"Čudovito doživetje!"

"Zelo sta mi bila všeč način, kako je delavnica potekala, in prijeten ambient."

"Zavedanje tukaj in zdaj se mi zdi zelo uporabno, prav tako kratke vaje, ki mi spremenijo pogled na tok dogajanj."

"S pomočjo delavnice bom poskušala pustiti preteklost za seboj in se ne bati prihodnosti, se ne bati svojih občutij."

"Zelo prijetna izvedba predavatelja, njegova mirnost in sprejemanje. Zelo uporabno!"

 

Sedanjost je edini čas, ki ga kdor koli od nas ima, da je živ da kar koli ve da zaznava da se uči da deluje da se spreminja da se zdravi.

— Jon Kabat-Zinn