Prigode z evropskih tirov

Prigode z evropskih tirov

Polni naslov: Prigode z evropskih tirov – Z dodanimi psihoterapevtskimi refleksijami avtorja dvajset let kasneje

Avtor: Dr. Mihael Černetič

Leto izida: 2020

Založba: Pot naprej

ISBN: 978-961-290-896-6

Cena: 8,90 EUR + brezplačna poštnina

Fizični opis: 155 strani, mehka vezava, 21 cm

Opis vsebine:
"Kaj nastane, če postavimo skupaj dva prijatelja študenta, vozovnico Interrail za neomejeno vožnjo z vlaki po Evropi ter mesec dni časa? Nepozabno, dogodivščin polno popotniško doživetje – vandranje krog in krog po Evropi, ki obema mladeničema dragoceno zaznamuje vse njuno nadaljnje življenje.
Knjiga prinaša potopis takšne mladostne pustolovščine in še nekaj več. Izgotovljeno potopisno besedilo je dolgo časa pozabljeno ležalo v računalniškem trdem disku, a življenje je medtem šlo naprej. Že v srednjih letih je avtor svoj tekst na novo odkril in mu dodal refleksije z vidika sedaj že oblikovanega, vsaj nekoliko bolj zrelega moškega ter hkrati tudi psihologa in psihoterapevta. Tako je nastala dodatna zgodba, v marsičem še zanimivejša od prve.
Izvorna zgodba govori o potovanju po prostoru, druga o potovanju skozi čas in pripadajoče izzive osebnostnega razvoja. Prva z očmi dvaindvajsetletnika, ki zapise niza pronicljivo, slikovito in z nemalo humorja. Druga z očmi dvainštiridesetletnika, ki se iskreno, brez pobegov pred resnico sooča z vsebinami, ki jih naplavlja korenit obračun s samim sabo na pragu srednjih let. Obe pripovedi tečeta vzporedno, vsaka v svoji samostojni razsežnosti. Ločujeta ju celi dve desetletji, dve različni življenjski obdobji. A vendarle sta tesno povezani."
(z zadnje strani ovitka)

Pokukaj v knjigo!

Dodano

16 junij 2020

Področja

psihoterapija in svetovanje